Biondi - Mi činimo dobre menadžere boljima!

Mi činimo dobre menadžere boljima

Biondi tim

Davorka Biondić Vince, dipl.oec., vlasnica i direktorica „Biondi” d.o.o.

Obrazovanje: Ekonomski fakultet Zagreb, poslovne škole u Njemačkoj za područje pregovaranja, komuniciranja, uvjeravanja i vještina prezentiranja:

  • „MMCT“ Hannover,
  • „HAUFE Akademie“ Bitzfeld,
  • „COMMAX Consulting AG“ München,
  • „GABLER Management Institut“ Wiesbaden.


Prethodni poslovi: 10 godina član Uprave za nabavu i prokuristica u njemačkom Kauflandu, te glavni pregovarač, a do ožujka 2012. god. u austrijskom Sparu; 10 godina vodila internu akademiju znanja u odjelu nabave.

U svojoj uspješnoj karijeri je samostalno vodila i zaključila preko 4.000 pregovora s domaćim i internacionalnim kompanijama i bila odgovorna za godišnju nabavnu vrijednost od preko 2 milijarde kuna.

Vještine: pregovaračka retorika, psihologija i taktike, tehnike uvjeravanja, procjena zaposlenika-pregovarača, prezentacijski trener, supply chain management, category management

Redovita kolumnistica poslovnog magazina - „InStore“

Autorica najnovije knjige „Kako uspješno pregovarati”, 240 str.

Vanjski stručni suradnici:

mr. sc. Dražen Stojanović, dipl. ing. el., MBA, DSM

Poduzetnik i savjetnik za prodaju i razvoj poslovanja, s naglaskom na industriju roba široke potrošnje.

Ključne vještine: strateški razvoj poslovanja s globalnim trgovačkim partnerima, vođenje multifunkcionalnih međunarodnih timova, restrukturiranje poslovnih modela i organizacija, uvođenje i tržišni razvoj novih proizvoda i kategorija, kao i novih kanala distribucije, razvoj distributera, organizacijski rast i razvoj kompetencija prodajnih timova.

Vrlo uspješno i bogato međunarodno iskustvo u Procter & Gamble, jednoj od najvećih i najcjenjenijih svjetskih FMCG kompanija: direktor za Hrvatsku i Sloveniju od 2007. do 2012. godine, direktor za poslovanje s Tescom za područje centralne Europe (Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska) i Turske od 2005. do 2007. godine, od 2002. do 2005. radio u Velikoj Britaniji i bio odgovoran za Tesco.com poslovanje, kao i za tržišne strategije i planiranje u kategorijama dječje njege (Pampers) i ženske higijene (Always, Alldays, Tampax), od 2000. do 2002. direktor prodaje za Sloveniju, od 1997. do 2000. radio u regionalnoj centrali u Budimpešti, kao voditelj nekoliko kategorija proizvoda za područje Mađarske, Hrvatske i Slovenije, od 1996. do 1997. vodio tim prodajnih predstavnika u Hrvatskoj.

Akademsko obrazovanje: magistar znanosti, MBA, DSM.

Dr. sc. Mladen Meter, konzultant

Direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje

Obrazovanje: Controlling Stufenprogramm na Österreichisches Controller-Institut-u u Beču (diplomirani financijski kontroler), doktorat Ekonomskog fakulteta u Splitu, IEDC Bled School of Management

Prethodni poslovi: višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler)

Specijalnosti: kontroling, upravljanje troškovima, poslovno planiranje, izrada poslovnih planova, menadžersko izvještavanje

Dr. med. psihijatar - psihoterapeut, Željko Ćurić

Direktor i suosnivač tvrtke O.K.Consulting d.o.o. Ljubljana

Specijalizirao se za područja savjetovanja, edukacije, treninga i kliničke psihoterapije.Već 20 godina djeluje u poslovnoj psihologiji kao osobni i grupni trener, edukator i savjetnik u njemačkim, austrijskim, hrvatskim i slovenskim trgovačkim kućama, industriji i farmaceutskim tvrtkama.

Trener je pregovaračke jedinice za terorističke situacije i rješavanja talačkih kriza.

Magistar psihologije, Sandro Kraljević

U svom profesionalnom radu bavi se primijenjenom poslovnom psihologijom, i to najviše psihologijskim procjenama prilikom zapošljavanja djelatnika, razvojem djelatnika i menadžera svih hijerarhijskih razina, poslovnim edukacijama i treninzima (na teme leadershipa i upravljanja ljudima, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, upravljanja konfliktima i stresom itd.), coachingom i poslovnim savjetovanjem, te ispitivanjem i unaprjeđenjem organizacijske klime i kulture, kao i ostalim djelatnostima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.

Certificirani je NLP praktičar, a trenutno se educira za NLP majstora i kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta. Pohađa brojne dodatne psihologijske edukacije te se stalno profesionalno usavršava aktivno sudjelujući na različitim kongresima, konferencijama, simpozijima te znanstvenim i stručnim skupovima. Dugoročni mu je cilj i završetak doktorskog studija psihologije.

Prof. dr. Velimir Srića

Redoviti je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles).

Kao Fulbrightov stipendist stekao MBA jedne od najboljih svjetskih menadžerskih škola - Columbia University, New York i doktorirao iz menadžerske informatike. Dobitnik je Gerald Ford stipendije i Eisenhower Fellowship, nagrada Zlatno pero društva novinara Hrvatske i Josip Juraj Strossmayer za znanost.

Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Ekspert je Svjetske banke za Change Management.