Odnos u pregovoru

Moja današnje predavanje na Progressive konferenciji se odnosilo na jedan od pregovaračkih stereotipova – da je odnos u pregovoru = dobar small talk?!

Samo 5% pregovarača pregovara integrativnom strategijom pregovaranja koja donosi dugoročni benefit za obje strane. Većina Hrvata ne uči vještinu pregovaranja i nažalost doživljava nepotrebne mrtve točke i pat pozicije, napade na osobnoj razini i u konačnici – neuspjeh. Za svoje neuspjehe će većina prebaciti odgovornost na „teškog“ oponenta.

Prava je istina da se odnos u pregovoru stvara u 21. stoljeću kroz asertivnu komunikaciju, tehniku pitanja (a ne monolog), neverbalnu komunikaciju, prilagodbu prodajne priče jednom od četiri tipa pregovarača s druge strane stola, kao i pregovoru na bazi čvrstih i transparentnih argumenata.

95% naših pregovarača komunicira agresivno ili pasivno, vodi duge monologe u prvom licu jednine, ne poznaje metodu detekcije tipova pregovarača, a argumenti su apstraktni ili ih nema.

Šteta! Danas više nije pitanje želite li ili ne naučiti ovu kraljevsku vještinu, već pitanje više ili manje novaca u novčaniku, više ili manje uspjeha u poslu i karijeri, više ili manje stresova i konflikata?!

Izbor je na vama!

0

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Košarica (0 items)